top of page

Dag 0: AANKOMST IN ENTEBBE AIRPORT

U wordt opgehaald door uw chauffeur-gids en hij brengt u naar uw accommodatie.

Accommodatie in Entebbe

 

Dag 1: BIRDING MABAMBA SWAMP

Na het ontbijt rijden we naar Mabamba Swamp, aan de oevers van Lake Victoria. Dit is één van de weinige overgebleven moerassen in dit land die beschermd worden door de gemeenschap.  De papyrus in het moeras biedt een labyrint van kanalen en lagunes aan, waar verschillende paren van de Schoenbekooievaar (Shoebill) vertoeven. Deze charismatisch monotypische vogel behoort zeker tot de meest gezochte vogel in Afrika. Wij zullen op de uitkijk zijn terwijl we met de boot door de kanalen varen. Natuurlijk vinden we hier ook een mooie selectie terug van de klassieke Oost-Afrikaanse watervogels zoals de Pink-backed Pelican, Long-tailed Cormorant, Squacco Heron, etc.

Accommodatie in Entebbe

 

Dag 2: ZIWA RHINO SANCTUARY

 

Vandaag rijden we naar Ziwa Rhino Sanctuary.

Na de lunch, terwijl we in de voetsporen lopen van de bedreigde witte neushoorn, vinden we vogels terug zoals de Western Banded Snak-Eagle, Lizard Buzzard, Blue-naped Mousebird,etc.

Accommodatie nabij Ziwa Rhino

 

Dag 3: ROYAL MILE AND BUDONGO FOREST RESERVE

We rijden vroeg door naar de Royal Mile, waar we volgende vogels kunnen vinden; Spotted Morning Thrush, Red-faced Crombec, etc.

Accommodatie in Murchison Falls NP

Dag 4: BIRD MURCHISON FALLS NATIONAL PARK

Na een vroeg ontbijt, maken we een game drive. Kijk uit voor dieren zoals de Graceful Roth-child Giraffe, Uganda Kob, Defassa Waterbuck, Buffaloes, Elephants, Warthog, Oribi en met wat geluk een luipaard, leeuw,  ...

Na de lunch rijden we naar de noordelijk gelegen bank van de Nijl voor een boottocht tot aan de waterval. Hier zal je honderden nijlpaarden en krokodillen zien, en een grote verscheidenheid aan vogels. Kijk uit voor vogels zoals de Abyssinian Ground Hornbill, Black-billed Barbet en anderen.

 

Accommodatie in Murchison Fall NP

 

Dag 5: DRIVING-DAY TO KIBALE FOREST

We reizen verder via de Escarpment, en birden ons een weg tot in Kibale. Dit is een lange rit van ongeveer 8 uren.

 

Accommodatie nabij de Crater Lakes

 

Dag 6: BIRDING KIBALE FOREST

Na het ontbijt, rijden we door naar Kanyachu, op zoek naar de Green-breasted Pitta en andere vogels zoals de Yellow-billed Barbet, African Emerald Cuckoo, Black-billed Turaco etc. Ook zullen we hier verschillende soorten apen zien, zoals de Red Colobus, Grey-cheeked Mangabey, Black-and-white Colobus.

Na de lunch vervolgen we onze weg tot in Bigodi Swamp voor nog meer birding.

 

Accommodatie nabij de Crater Lakes

 

Dag 7: BIRDING SEMLIKI NATIONAL PARK

Vandaag rijden we naar Semliki Valley National Park voor een natuurwandeling in de namiddag. Geniet van vogels zoals de Black-casqued Wattled Hornbill, Crowned Hornbill en Black Dwarf Hornbill, etc

 

Accommodatie in Ntoroko

 

Dag 8: BIRDING SEMLIKI NATIONAL PARK

Herhaling van een natuurwandeling in de morgen. Hier heb je opnieuw de kans om de Schoenbekooievaar te zien, Semliki - Toro Game Reserve.

 

Accommodatie in Ntoroko

 

Dag 9: QUEEN ELIZABETH NATIONL PARK

Transfer van Semliki naar Queen Elizabeth National Park. Dit park is een mozaïek van verschillende leefgebieden, van vochtige wouden tot wilde savanne ideaal voor leeuwen, luipaarden, hyena's, antilopen en nog vele anderen. Kijk uit voor vogels zoals de Widowbirds, Starlings, Kingfishers, etc.

In de namiddag genieten we van een boottocht op Kazinga Channel, waar we een variatie wan het wildleven zullen zien, nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogels zoals de Pelican, Green-backed Heron, Stork, African Spoonbill, Yellow-throated Longclaw, etc.

Accommodatie in Tembo Safari Lodge

 

Dag 10: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK - BUHOMA

Met een vroeg ontbijt vertrekken we naar Maramagambo, een gebied nabij Lake Nyamisingire, waar we op zoek gaan naar de Black Bee-eater, Yellow-rumped Tinkerbird, Snowy-headed Robin-Chat, etc.

 

Accommodatie in Buhoma

 

Dag 11: BIRD TO BWINDI - BUHOMA SECTOR

Na het ontbijt birden we ons een weg in het Bwindi Impenetrable Forest. Dit regenwoud biedt wellicht de meest productieve Montana forest birding in Africa en hier vind je 23 van de Uganda's Albertine Rift inheemse vogels terug. Ooit deel van een veel groter woud, de vulkanen van Rwanda inbegrepen, is Bwindi Impenetrable Forest nu een ecologisch eiland middenin een zee van menselijke ontwikkeling en is dan ook van heel groot belang op vlak van instandhouding. Kijk uit voor soorten zoals de Bee-eaters, Barbets, Tinkerbirds, Woodpeckers en anderen.

 

Accommodatie in Buhoma

 

Dag 12: BWINDI - NKURINGO

Met een vroeg ontbijt en een ingepakte lunch wandelen we vandaag met een lokale gids door het Bwindi Impenetrable Forest. Een 22km-wandeling tot in Nkuringo, via de Kashasha river trail en de Buhoma trail. Deze wandeling is een echt must-do voor de enthousiaste vogelliefhebber. Kijk uit voor de Black Bee-eater, Eastern Green Tinkerbird, Bar-tailed Trogon en anderen.

Accommodatie in Nkuringo

Dag 13: BIRDING RUSHAGA SECTOR

Vandaag rijden we door naar Rushaga, sector van Bwindi Impenetrable Forest, en volgen de route naar de waterval in het park. 'This is a prime birding spot in a gorgeous swathe primary forest.' Kijk uit voor de Yellow-eyed Black Flycatcher, Banded Prinia, Regal Sunbird, Short-tailed Warbler, etc.

Accommodatie in Nkuringo

 

Dag 14: BIRD TO LAKE MBURO NATIONAL PARK

Na het ontbijt birden we ons een weg door Lake Mburo National Park. Dit park heeft een gevarieerde leefomgeving, van open Acacia bossen tot met papyrus omlijnde meren en moerassen. We ontdekken Lake Mburo op zoek naar vogels zoals de Crested Francolin, Bare-faced Go-away-bird, Blue-napped Mousebird en andere.

 

Accommodatie in Lake Mburo NP

 

Dag 15: BIRDING LAKE MBURO NATIONAL PARK

We genieten van een hele dag birding aan Lake Mburo, op zoek naar de Bateleur, Black-bellied Bustard, African Grey Hornbill, etc.  Hier zien we ook veel wildleven zoals de eland, zebra, topi, Oribi, nijlpaarden en andere.

 

Accommodatie in Lake Mburo NP

Dag 16: TRANSFER NAAR ENTEBBE EN VLUCHT

In de late namiddag rijden we terug naar Entebbe, maar eerst rijden we nog door het park in de hoop nog enkele mooie vogels te spotten zoals de Golden-backed Weaver, Emerald-spotted Wood-Dove, Brown Parrot, etc.

 

Kort verblijf in Entebbe voor vertrek vlucht vanuit Entebbe Int. Airport.

 

EINDE VAN DE VOGEL-SAFARI

 

Uganda 2011 D90 462
DSC_0446
DSC_0406
DSC_0215
DSC_0167
DSC_0843
DSC_0800
Uganda 2011 D90 584
bottom of page