top of page

Dag 0: AANKOMST IN DE LUCHTHAVEN VAN ENTEBBE

U wordt afgehaald door uw chauffeur-gids en hij brengt u naar uw accommodatie.

Accommodatie in Entebbe

 

Dag 1: TRANSFER NAAR LAKE MBURO NATIONAL PARK

Na het ontbijt, verlaten we Entebbe en rijden we naar Lake Mburo National Park, het nationale park is bekend om z'n grote kuddes zebra's.

Er is de mogelijkheid om 's avonds een game drive te doen, dan heb je meer kans om nachtdieren te zien, zoals ook een zeldzaam luipaard.

Accommodatie nabij Lake Mburo NP

 

Dag 2: SAFARI EN BOOTTOCHT IN MBURO NATIONAL PARK

Ontbijt met zonsopgang over de savanne, een ochtend game drive, en later in de namiddag een boottocht op het meer Mburo.

Accommodatie nabij Lake Mburo NP

 

Dag 3: TRANSFER NAAR KISORO

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Kisoro. Tijdens deze rit rijden we door enkele mooie stadjes van Zuid-West-Uganda; Mbarara, Ntungamo en Kabale. We maken ook een stop aan Lake Bunyonyi, Icuya Forest en aan het Muhavura Volcano viewpoint.

 

Accommodatie in SawaSawa Guesthouse.

Dag 4: GOLDEN MONKEY (OF GORILLA) TRACKING IN DE VIRUNGA

We verblijven nabij de Virunga-vulkanen.  Vandaag beklimmen we de Mgahinga-Vulcano, op zoek naar de Golden Monkey in het bamboebos.

Nota : een Gorilla Permit kost 600$ per person.

Indien u dit wenst, kan u een gorilla-tracking doen.

 

Accommodatie in SawaSawa Guesthouse

 

Dag 5: KANO EXCURSIE OP LAKE MUTANDA

Met een lokale gids wandelen we naar Lake Mutanda, langs enkele kleine dorpjes. Aangekomen aan Lake Mutanda steken we het meer over in een uitgeholde boomstam-kano.

Accommodatie nabij Lake Mutanda

 

Dag 6: RAIN-FOREST-HIKE

Vroeg in de ochtend, met een ingepakte lunch, rijden we naar Nkuringo, voor een wandeling door het Bwindi Impenetrable Rainforest. Jullie zullen wandelen tot in Buhoma (noordelijke sector van het woud) met een lokale gids. In dit woud ervaar je nog echt de ongerepte pure natuur.

Accommodatie in Buhoma

 

Dag 7: TRANSFER VAN BUHOMA NAAR QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Na het ontbijt, met een gevoel van deel uitgemaakt te hebben van de film “Gorilla’s in the Mist”, rijden we door naar Ishasha, op zoek naar de boom-beklimmende leeuwen.  

In de late namiddag rijden we door naar Kazinga-Channel, een ander deel van het  Queen Elisabeth National Park.

 

Accommodatie in Tembo Safari Lodge

 

Dag 8: OP ZOEK NAAR DE BIG 5 IN QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

 

In de voormiddag, na het ontbijt, doen jullie een boottocht op Kazinga-Channel. Vanaf de boot zullen jullie olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en vele mooie vogels zien.

In de namiddag rijden we naar the Plains voor een lion-tracking.  Met een speciale gids-ranger, zullen we de sporen van de leeuwen volgen.

 

Accommodatie in Tembo Safari Lodge

 

Dag 9: TRANSFER NAAR KIBALE FOREST

 

Kibale National Park is één van Uganda's meest beboste gebieden en heeft de hoogste concentratie aan verschillende apensoorten in Oost-Afrika. Over de heuvels verspreid, liggen er kratermeren en theeplantages, die het typische karakter weergeven van deze streek - the Mountains of the Moon.

Wij verblijven nabij deze kratermeren, waar we al enkele apensoorten zullen ontmoeten, zoals de Red-tailed monkey en de Black-and-white Colobus.

Accommodatie nabij de Crater Lakes

 

Dag 10: CHIMPANZEE HABITUATION

 

Vandaag trekken we een volledige dag het regenwoud in om te zien hoe de chimpansees leven.  Tijdens deze 'Habituation' kan je de chimpansees van dichtbij ervaren in hun dagelijkse activiteiten, van hun ontbijt tot ze hun nest weer opbouwen om te gaan slapen.

Accommodatie nabij de Crater Lakes

 

Dag 11: TRANSFER NAAR MURCHISON NATIONAL PARK

Onze langste rit tijdens deze safari, van Kibale naar Murchison Falls National Park. In de late namiddag, hopen we aan te komen en in te checken, om dan te genieten van een lekker avondmaal met een mooie zonsondergang.

 

Accommodatie in Murchison Falls NP

 

Dag 12: GAME DRIVE EN BOOTTOCHT IN MURCHISON NP

Na een vroeg ontbijt kiezen we voor een prachtig panorama met een verscheidenheid aan wildleven, we rijden door verschillende delen van Uganda's grootste nationaal park.  Murchison Falls National Park is de thuisbasis van de Rothschild’s giraffe.

We lunchen aan de oever van de Nijl en in de namiddag doen we een boottocht op de Nijl tot aan de smalle klif waar de krachtig Nijlrivier neerstort, de watervallen van Murchison.

 

Accommodatie in Murchison Falls NP

Dag 13: RHINO SANCTUARY

We verlaten Murchison NP en rijden richting Kampala. Onze Big Five is nog niet compleet tenzij we stoppen aan Ziwa Rhino Sanctuary. Hier kunnen we stappen in de voetsporen van de bedreigde witte neushoorns, in hun natuurlijke omgeving.

Accommodatie in Ziwa Rhino, of doorrijden naar Entebbe voor vertrek vlucht

 

Dag 14: TRANSFER NAAR ENTEBBE - VERTREK LUCHTHAVEN

 

Kort verblijf in Entebbe voor vertrek vlucht vanuit Entebbe Int. Airport.

EINDE VAN DE BIG-5-SAFARI

bottom of page